logo

Stemmerne fra fællesskabet – At finde glæde og motivation i Brug Bolden

19. april 2024

Vores artikelserie fortsætter med portræt nummer tre af en af Brug Boldens medlemmer, og i denne omgang har vi fornøjelsen af at tale med Yaser.

Yaser er en ung mand på 20 år, som har haft en næsten livslang forbindelse til fodbolden, siden han startede med at spille som 6-årig.

For ham er essensen af et meningsfuldt fællesskab en blanding af ”god energi, stærkt sammenhold, høj intensitet og spilleglæde”, hvilket han har fundet i Brug Bolden, og han både nyder og bidrager til den gode energi og stemning under træningerne i Hafnia-Hallen.

Fortæl os om en oplevelse, hvor du følte dig del af et meningsfuldt og positivt fællesskab i Brug Bolden

”Til julestævnet - fordi jeg fik lov til at repræsentere Brug Bolden og spillede turneringen i BBD-kamptøj.”

Hvordan har din deltagelse i Brug Bolden påvirket din generelle trivsel?

”Jeg føler mig rigtig glad, når jeg kommer til Brug Boldens træninger, fordi der er god energi og cool trænere, og på denne måde er det med til at stresse mig af i min hverdag.”

Yaser uddyber, at han er blevet bedre til at imødekomme og snakke med nye mennesker, og at Brug Bolden har hjulpet ham med at se nye sider af sig selv.

Hvordan har de relationer, du har opbygget gennem Brug Bolden, påvirket din følelse af samhørighed?

”Det betyder rigtig meget for mig. Det, at der skabes aktiviteter på banen og udenfor banen, det gør at jeg lærer nye mennesker at kende. Samt at der er passionerede trænere. Det giver mig personligt lyst til at komme mere.”

De bekendtskaber, som Yaser har fået gennem sin deltagelse i Brug Bolden, har altså været afgørende for hans følelse af fællesskab og tilhørsforhold.

Vores trænere står ud som centrale figurer, der har bidraget til hans motivation. Han fremhæver især foreningens pædagogiske cheftræner Giresse, som har taget meget tid ud til at coache Yaser personligt, så han er vokset som fodboldspiller.

Hvordan har BB hjulpet dig i forhold til at opbygge stærkere relationer til andre spillere?

”Brug Bolden har hjulpet med, at jeg har lært nye mennesker at kende og ser dem i mit privatliv i dag. Gennem tiden har jeg fået mere lyst til at komme mere i Brug Bolden.”

Hvordan vil du beskrive din samlede oplevelse af Brug Bolden indtil nu?

”Meget overraskende oplevelse, da jeg ikke forventede at holde så meget af Brug Bolden, som jeg gør nu. Jeg har til og med taget fri fra arbejde for at kunne stå til rådighed i dette interview.”

De værdier, der betyder mest i Yasers liv, er kærlighed, ærlighed og sammenhold – værdier, som han har fundet resonans i både på og uden for banen.

Afslutningsvis råder Yaser andre til at give det god tid, når man deltager i et lignende fodboldfællesskab, og ikke træffe forhastede beslutninger – så finder man ud af, hvor fedt det er! For ham er fællesskabet i Brug Bolden et sted, hvor godt humør, masser af energi og et tæt sammenhold er nøgleingredienserne.

​Tusind tak til Yaser for at tage sig tiden til at tale med os og fortælle om sine oplevelser i Brug Bolden!

Det er fantastisk at høre om, hvordan hans glæde ved og motivation til at være en aktiv del af vores forening er vokset gradvist, endda til hans egen overraskelse. Med trænernes engagement og coaching har han udviklet sig til en bedre og mere motiveret fodboldspiller, og gennem de sociale aktiviteter og nye venskaber er han vokset som menneske.

Følg med i næste afsnit, hvor vi glæder os til at præsentere fjerde del af vores portrætserie.

Hvad er Brug Bolden Danmark?

Brug Bolden er et brobyggende  fodboldfællesskab målrettet unge, der står udenfor det almene, etablerede idrætsliv.

Åbningstider​

Mandag – fredag

10.00 – 18.00​

Weekend

10.00 - 12.00​

Helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Brug Bolden Danmark

Bagsværd Hovedgade 126

2880 Gladsaxe

Klik her for rutevejledning

+45 7174 1778

kontakt@brug-bolden.dk