logo

Vores historie

Den lange historie kort...

Brug Bolden blev stiftet som selvstændig organisation i 2019 og kan i 2024 fejre fem års-jubilæum!

Siden begyndelsen har foreningen arbejdet med fodboldaktiviteter til mennesker i udsatte grupper, og med tiden er vores tilbud blevet skærpet og specificeret. 

Vores aktiviteter og initiativer er i dag målrettet unge mellem 15 og 29 år, der af forskellige årsager ikke har haft mulighed for at deltage i traditionelle idrætsforeninger eller føle sig inkluderet i samfundet. Hos os får de mulighed for at udvikle sig som både spillere og mennesker i et fodboldfællesskab ud over det sædvanlige.

Hele historien fra den spæde begyndelse...

Brug Boldens historie strækker sig faktisk helt tilbage til 2016 og har siden da arbejdet for at skabe en forskel for udsatte mennesker. Hvad der startede som et mindre, lokalt projekt med støtte fra Socialstyrelsen målrettet borgere bosat i København voksede i takt med, at flere fightere fandt deres vej til fællesskabet, og at samme koncept blev udvidet til Fyn.

I begyndelsen henvendte Brug Boldens tilbud sig til tidligere eller nuværende misbrugsramte personer i Hovestadsområdet med henblik på at skabe et fællesskab med ligesindede, hvor sporten var i centrum, og hvor deltagerne kunne identificere sig med og relatere til hinanden.

Tilbage dengang samlede daglig leder og stifter Michael Mogensen et fodboldhold på 17 personer, og siden da har Brug Bolden haft tusindvis af deltagere involveret i vores træninger, projekter, sociale aktiviteter og stævner i årenes løb.

I 2019 stiftedes Brug Bolden Danmark som en samlet fodboldorganisation, som man kender os i dag: Vores sociale profil blev skarpere defineret, netværket blev større og de frivillige kræfter blev forenet og forankret i en etableret forening.

Fokus har fortsat været centreret om mennesker, der er socialt udsatte, men målgruppen er skærpet og defineret til at omfatte unge, som af forskelige årsager ikke deltager i det etablerede forenings- og idrætsliv, og som befinder sig på kanten samfundet eller er i risiko for det. 

Brug Bolden Danmarks aktiviteter er i dag målrettet helt unge mennesker primært mellem 15 - 29 år og består af faste, ugentlige fodboldtræninger med interne kampe og forskellige sportslige og sociale arrangementer løbende.

I år i 2024 kan vi fejre 5-års fødselsdag, hvor vi stolt kan se tilbage på de mere end 3.500 unikke deltagere, der har været med i Brug Boldens aktiviteter – og samtidig glæder vi os til de næste fem år og mere til!

I løbet af årene har Brug Boldens indsatser og deltagergruppe altså ændret sig. Men hele vejen igennem har kernen været den samme: At bruge bolden som et redskab til at skabe positive forandringer i samfundet.​

Hvad er Brug Bolden Danmark?

Brug Bolden er et brobyggende  fodboldfællesskab målrettet unge, der står udenfor det almene, etablerede idrætsliv.

Åbningstider​

Mandag – fredag

10.00 – 18.00​

Weekend

10.00 - 12.00​

Helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Brug Bolden Danmark

Bagsværd Hovedgade 126

2880 Gladsaxe

Klik her for rutevejledning

+45 7174 1778

kontakt@brug-bolden.dk