logo

Stemmerne fra fællesskabet – Fodboldpassion og fællesskabsånd

12. april 2024

I anden del af vores artikelserie af fem dele præsenterer vi Fevzihan, endnu en ung spiller fra fodboldfællesskabet i Brug Bolden Danmark.

Når vi spørger ind til hans oplevelser og hvordan hans deltagelse i Brug Boldens aktiviteter har påvirket ham, fortæller han om, at han nyder fællesskabet og hvordan det har bidraget positivt til hans liv:

”Det har påvirket mig således, at jeg er blevet mere social, og det har faktisk gjort mit sabbatår en del gange bedre. Uden Brug Bolden ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle lave i mit sabbatår.”

Fevzihan er 20 år gammel og har ”cirka spillet fodbold hele mit liv”, som han selv formulerer det. Han startede som helt lille i den københavnske klub Prespa og har spillet lige siden.

Det er ikke kun på banen, at Fevzihan oplever fællesskabet. Han fremhæver også de sociale aktiviteter, såsom fællesspisning og events, som foregår uden for træningstid:

”De gange vi har haft sociale events, føler jeg, at jeg er en del af noget vigtigt, fordi jeg kan mærke fællesskabet meget tættere.”

De sociale arrangementer har været højdepunkter, hvor spillerne samles uden for banen og dermed kan føle sig som del af noget større end selve fodboldspillet og kampene.

Vi adspurgte Fevzihan hvad et meningsfuldt fællesskab betyder for ham, og han svarede følgende:

”Et meningsfuldt fællesskab er et fællesskab, der giver mig glæde, og det sted hvor jeg føler, at jeg er en del af noget større. Det, som Brug Bolden har bidraget til for mig, er at vi allesammen har et tæt bånd. Jeg startede med ikke at kende nogen, og nu har jeg fået helt nye bekendtskaber.”

Hvordan har din deltagelse i Brug Bolden påvirket din generelle trivsel?

”Siden jeg er startet hos Brug Bolden har det givet mig mindre social angst, og jeg er blevet bedre til at danne relationer.”

Generelt har Fevzihan oplevet, at han trives bedre. Han er blevet gladere og har fået en større omgangskreds, og hans motivation til at spille fodbold er øget. Han fortæller også om, at han har fået mere energi og endda også er startet op i en anden klub!

Hvordan vil du beskrive din samlede oplevelse af Brug Bolden indtil nu?

”Et fantastisk fællesskab, der har bidraget til min fodboldglæde, og jeg forlader altid træningen med et smil på læben.”

I Brug Bolden har vi i 2023 haft mere end 700 deltagere til vores forskellige aktiviteter, og Fevzihan fremhæver, at dét at møde nye mennesker til træningerne bidrager til at gøre ham mere åben som person.

Hvad kan Brug bolden gøre anderledes for bedre at opfylde dine forventninger?

”Måske stille 11-mands-hold og spille mod andre klubber, lidt ligesom en rigtig klub.”

På baggrund af sine egne erfaringer deler Fevzihan råd til andre, der overvejer at deltage i lignende fodboldfællesskab:

”Husk at være åben og tage udfordringerne med et smil på læben og husk altid at have det sjovt. Vi alle er her af en grund – husk at være venlig og glad.”

Interviewet med Fevzihan viser os i høj grad, hvordan fællesskabet i Brug Bolden har haft en positiv indflydelse på hans liv i den tid han har været hos os indtil nu. Det har styrket hans selvtillid både på og uden for banen, og har virkelig styrket hans passion for fodbold, samt holdt hans motivation kørende. Ud over træningen, så er de sociale arrangementer og det nære bånd mellem spillerne, der holder ham engageret og motiveret til at være en del af fællesskabet.

Vi takker Fevzihan for at dele sine tanker og oplevelser med os og glæder os til at præsentere det næste portræt fra fodboldfællesskabet!

Hvad er Brug Bolden Danmark?

Brug Bolden er et brobyggende  fodboldfællesskab målrettet unge, der står udenfor det almene, etablerede idrætsliv.

Åbningstider​

Mandag – fredag

10.00 – 18.00​

Weekend

10.00 - 12.00​

Helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Brug Bolden Danmark

Bagsværd Hovedgade 126

2880 Gladsaxe

Klik her for rutevejledning

+45 7174 1778

kontakt@brug-bolden.dk