logo

Stemmerne fra fællesskabet – Fodboldoplevelser over alle forventninger

30. april 2024

Så er vi kommet til afsnit fire i vores portrætserie af i alt fem spillere fra Brug Bolden Danmark. Vi er glade for denne gang at kunne præsentere Amin, som har givet os indblik i sin rejse ind i vores fællesskab, og hvordan det har påvirket hans hverdag og syn på samhørighed.

18-årige Amin trådte i en alder af syv år sine første skridt på fodboldbanen i Vanløse, hvor han spillede indtil han var 13. Derefter tog han en pause og er nu, fem år senere, engageret i futsal i Brøndby og i Brug Boldens fodboldtræninger i Hafnia-Hallen.

For Amin har deltagelsen i vores forening handlet om mere end bare fodbold – det er en kilde til tilhørsforhold og fællesskab:

”Jeg føler mig accepteret og velkommen, kort sagt føler jeg mig som en del af noget.”

En mindeværdig oplevelse for Amin var under en træning, hvor hans hold gik ubesejret igennem hele aftenen, og han virkelig følte sig som en del af et positivt fællesskab. Han fremhæver også Brug Boldens dygtige trænere, der konstant arbejder på at forbedre spillerne med inputs i løbet af træningen og kampene.

Hvad betyder begrebet “meningsfuldt fællesskab” for dig, og hvordan har Brug Bolden bidraget til denne oplevelse?

”At man har et sted, hvor der er god energi, sammenhold mellem spillerne og trænere. Brug Bolden har bidraget med at have dygtige trænere, som prøver at gøre os bedre med små fif under kampene.”

Hvordan har din deltagelse i Brug Bolden påvirket din generelle trivsel?

”Den har påvirket min trivsel på den måde, at jeg uanset om jeg stopper med futsal, ved jeg at jeg altid har et sted at falde tilbage hen og stadig spille fodbold.”

Amin fremhæver, at Brug Bolden har stor ”mindeværdi” – et sted, hvor man kan skabe værdifulde og langvarige minder gennem sportslige udfordringer og sociale oplevelser.

Kan du nævne specifikke områder af din livssituation, der er blevet forbedret som følge af Brug Bolden?

”Min krop, de fysiske aspekter er helt klart blevet bedre, og dette gør at energien i hverdagene er mere positiv.”

Blandt de største forandringer, Amin har oplevet efter at være startet i Brug Bolden, er at hans fysiske form er blevet bedre, hvilket giver ham øget energi i hverdagen. Dette er der flere af vores deltagere, der melder tilbage om; at den øgede motion og det sociale samvær giver dem glæde, motivation og generelt mere energi:

”Sport giver mig en sund rytme, søvn, energi…”

Relationerne, Amin har opbygget gennem Brug Bolden, har været afgørende for hans følelse af samhørighed og lyst til at deltage aktivt:

”Jeg føler mig motiveret til at komme til hver træning pga. de relationer, som jeg har dannet mig siden jeg startede.”

Amins deltagelse i Brug Bolden har endda ændret hans syn på nogle af hans kammerater, fordi de mødes i en anden kontekst end i skolen og ”man ser dem på en anden måde end på skolebænken.

Når vi beder Amin beskrive sin samlede oplevelse af Brug Bolden, fremhæver han graden af spontanitet, der er under træningerne – altså at ingen træningssession er ens, og at der ofte kommer surprise-præmier på højkant til f.eks. straffesparkskonkurrencerne. Og så nævner han de mange forskellige aktiviteter både på og uden for banen samt det stærke sammenhold, vi er så stolte af at se blandt vores spillere.

Er der noget, du mener at vi kunne gøre anderledes for at opfylde dine forventninger bedre?

”For nu nej, jeg føler at Brug Bolden gør meget mere end forventet.”

Hans råd til andre, der overvejer at deltage i et fodboldfællesskab som vores i Brug Bolden, er enkelt:

"Gør det. Det man får ud af det, er meget mere værd, end hvad man tror."

Endelig deler Amin sit personlige citat om fællesskab:

"Græsset er ikke grønnere på den anden side, men græsset er grønnere dér, hvor du vander det."

En tankevækkende påmindelse om vigtigheden af at investere i de ting, man ønsker at se vokse.

Tusind tak til Amin for at tage sig tiden til at fortælle om sine oplevelser og udvikling i Brug Bolden. Klik videre til næste afsnit, hvor vi deler femte og sidste kapitel af Stemmerne fra fællesskabet!

Hvad er Brug Bolden Danmark?

Brug Bolden er et brobyggende  fodboldfællesskab målrettet unge, der står udenfor det almene, etablerede idrætsliv.

Åbningstider​

Mandag – fredag

10.00 – 18.00​

Weekend

10.00 - 12.00​

Helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Brug Bolden Danmark

Bagsværd Hovedgade 126

2880 Gladsaxe

Klik her for rutevejledning

+45 7174 1778

kontakt@brug-bolden.dk