I samarbejde med​

​​

  Vi søgere løbende frivillige trænere og peer-frivillige i 2021

Frivillige kandidater søges til Brug Bolden Danmark


Vi søger fodboldtrænere og mentorer til Hovedstadens fodboldfællesskaber (Ballerup, København og Gladsaxe)
​Et frivilligt job, hvor du kan skærpe eller udvikle dine kompetencer, samt kvalifikationer, både fagligt og personligt!

Som frivillig i Brug Bolden Fællesskaberne, er du altid i øjeblikket, og du arbejder med elementer, som motivation, inddragelse, rekruttering og netværksdannelse, uanset om det er på en fodboldbane, i idrætshallen eller i andre rammer, så er der er fokus på unge mennesker, som gennem initiativerne, som vi skaber rammerne for, skal opleve glæde og øget trivsel.

Hvis du kan se dig selv i et fodboldorienteret fællesskab, samt i sociale sammenhænge, hvor din rolle er centreret omkring unge og voksne mennesker, som har sociale udfordringer og er socialt belastede, hvor du kan gøre en forskel og være forskellen, så læs videre og overvej at søge.

Den mest afgørende indstilling, man kan have, når man bliver frivillig i Brug Bolden, et åbent sind og et menneskesyn, som tror på at alle, uanset hvilken baggrund de har haft, har potentialet til at blive og opnå, det de vil og ønsker, i deres liv.

Træner og mentorrollen i Brug Bolden Fællesskaberne, er meget mere end træning med en bold på en bane og organisering af fodboldspil. Det handler i høj grad handler om at skabe rammerne, for at deltagere imellem hinanden, kan skabe sunde relationer, opnå nye vaner og få oplevelser, som sætter et positivt præg på deres dagligdag og tilværelse, samt kan understøtte en forbedret trivsel på flere livsområder.

Hvem er du?

Du har nok et fuldtidsarbejde eller er i gang med en efteruddannelse, eller måske arbejder du hjemmefra efter Corona, hvor du gerne vil ud i feltet, og have et spændende og meningsfuldt frivilligt arbejde, hvor medindflydelse og medinddragelse, betyder meget for dig. Et job, hvor hver vagt er anderledes, end den forrige.

Uanset om du skal være trænerassistent, træningsansvarlig eller mentor i Brug Bolden, så er det vigtigt, at du er mentalt robust, er rollemodel, empatisk, udadvendt og inddragende.

Du ønsker at være del af fællesskabet selv, hvor du ikke har imod at bidrage der hvor der er brug for dig, hoppe ind på banen sammen med andre, give en hånd hvor der er brug for den og hvor du aktivt, kan komme med ideer, som føres ud i livet. Du er nok også en god menneskekender og kan iagttage muligheden når den opstår, for at indgå i dialog med borgerne. Du kan understøtte individuelle behov, såvel fremme nye relationer og netværket, som ofte opstår, på sidelinjen af fodboldbanerne og i hallen, såvel i andre kontekster, som bl.a. favner sociale aktiviteter, som afvikles en til to gange i måneden i mindre grupper.


Om træner profilen:

 • ​Du er mindst 25 år gammel og har væsentligt træner og/eller fodbolderfaring
 • Du er bosat i Hovedstadsområdet og er mobil ift. at kunne køre til træning, kampe og rejse med rundt, når der er arrangementer.
 • Du kan afsætte 3 timer om ugen eller 10-12 timer om måneden, hvor du er del af træning, stævner og arrangementer.
 • Du modtager/gennemgår et grundlæggende kursus med afsæt i dine nuværende kvalifikationer og superviseres løbende af cheftræneren.
 • Det er et stort plus, hvis du har bil og kørekort, så du kan komme rundt i feltet, og opleve de forskellige muligheder, som frivillig træner i Brug Bolden, men som udgangspunkt er det ikke et krav.
 • Som træner, står du for øvelser, indgår i uformelle samtaler på sidelinjen, og har overblikket.
 • Du er med til at igangsætte ideer og arrangere kampe med andre hold, foreninger og væresteder.


Frivillige sociale mentorer til Brug Bolden Danmark

Om mentorprofilen:

 • Du er mindst 25 år gammel og kan forpligte dig min.6 måneder
 • Du er bosat eller har din dagligdag i Hovedstaden og kan afsætte ca. 3 timer 3 til 4 gange om måneden.
 • Du er har arbejdet med udsatte unge før eller har selv haft en baggrund som udsat, og er i dag afklaret, samt har et stærkt fundament i dit liv
 • Du får en mentoruddannelse/kursus efter de første 3 måneder i Brug Bolden og løbende supervision af din fællesskabsleder.
 • Du brænder for at være en støtte for udsatte unge og/eller måske selv har haft en udsat og svær social baggrund, hvor du har opbygget nye værdier, vaner og kan inspirere andre udsatte borgere, gennem din forforståelse for deres livssituation, sparring og genkendelighed,
 • Du bliver en rollemodel i projektet, med peer funktion, hvorigennem du støtter og motiverer borgere, som kommer i fællesskaberne.
 • Du opnår en grundlæggende, samt øget forståelse og indsigt i, de udfordringer, såvel som ressourcer, vores målgruppe har, der oftest er præget af sociale problemer og belastninger, på flere områder, hvor din rolle kan understøtte forandringer.


Som mentor, er du endvidere med til planlægge og afvikle sociale aktiviteter fx. julefrokoster, bioaftener, go-cart events, fællesspisning, samt kan være del i det opsøgende arbejde Brug Bolden laver i Hovedstaden, sammen med kollegaer fra teamet.

Som mentor, udgør du en væsentlig del af Brug Boldens indsats, hvor målet er at rekruttere, motivere og inspirere unge mennesker, til at blive del af et fællesskab. Et fællesskab, som du er med til at præge, udvikle og fremme, gennem frivillighed.

Vi ser meget frem til at høre fra dig via mail eller kontakt fanen i menuen.


Er du journalist studerende eller har stærke kommunikative evner, som du ønsker at bringe i spil i det sociale felt?

Så er du også mere end velkommen til at kontakte os!

Vi søger også en kreativ og formidlingsdygtig ildsjæl, som elsker/og ønsker at afbilde seje menneskers livshistorier, dække vores events, aktiviteter og oplevelser gennem artikler på hjemmesiden, LinkedIn, Facebook historier, Instagram og fotoserier. 


Det er din mulighed, for at arbejde i det sociale felt, i en vekselvirkning mellem forskellige formidlingsopgaver og møde en vifte af forskellige mennesker, som alle bærer på en særlig historie. Som kommunikationsansvarlig frivillig, så er du i feltet, på forskellige lokationer og har mulighed for at selv tilrettelægge dit skema. En større del af arbejdet foregår hjemmefra, mens interviews, fotografi, samt deltagelsen i fællesskaberne, altid favner og er åbne for alle vores frivillige.

Uanset hvilken profil der passer dig, så kommer du til at have en kæmpe betydning og indflydelse i Brug Bolden Danmark i den kommende tid, og vi glæder os over, at indbyde til samarbejde med de mange skønne frivillige, der findes i Hovedstaden og resten af landet.​

Send meget gerne din ansøgning og evt. CV på kontakt@brug-bolden.dk og du vil blive kontaktet snarest muligt.

Hvad er Brug Bolden Fællesskaberne?

​Brug Bolden Fællesskaberne, startede som et udviklingsprojekt for væresteds brugere i København i sommeren 2016.

Takket være offentlige tilskud, private fonde og samarbejdskommuner er fællesskaberne med snarligt 5 fællesskaber forankret i egen social-og sundhedsfremmende organisation.  

Brug Bolden Danmark

Kontakt os direkte:

+45 7174 1778

Alle ugedage 09.00 - 18.00.

Finder du ikke det du leder efter, kan du skrive til kontakt@brug-bolden.dk.​

​© 2020. Brug Bolden Danmark